Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

987 με σύμβαση έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

(Από lesvos.wordpress.com)

Προκήρυξη για 987 συμβασιούχους διαφόρων ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ∆Ε και ΥΕ, διάρκειας μέχρι 12 μηνών ενέκρινε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) − Ν.Π.Ι.∆..
Σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν τα παρακάτω:
1) Εγκρίνουμε τη σύναψη συµβάσεων μίσθωσης έργου από τον Οργανισµό Πληρωµών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισµού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) −Ν.Π.Ι.∆. µε 987 άτοµα, διαφόρων ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ∆Ε και ΥΕ, διάρκειας µέχρι 12 µηνών, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 2527/1997.
2) Το αντικείµενο του έργου, που θα αναλάβουν να εκτελέσουν οι ανωτέρω, δεδοµένου ότι το έτος 2009 αποτελεί το πρώτο έτος εφαρµογής της ψηφιοποίησης των αγροτεµαχίων στα πλαίσια της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) 2009, είναι το εξής: α) Η παρακολούθηση των φορέων συµπλήρωσης, ψηφιοποίησης και καταχώρησης των ΑΕΕ 2009 σε τακτά χρονικά διαστήµατα, προκειµένου να διαπιστώσουν ανά φορέα, την οργάνωση και διαδικασία για την εκτέλεση του συγκεκριµένου έργου, καθώς και την πορεία υλοποίησης και πρόοδο του έργου, όπως επίσης και την ποιότητα των καταχωρηµένων δεδοµένων. Στο ίδιο πλαίσιο, θα προτείνουν µέτρα βελτίωσης για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου, όπως επίσης για την αρτιότητα και εγκυρότητα των δεδοµένων και θα συµπληρώνουν τις εκθέσεις που θα παραδίδονται στην Οµάδα παρακολούθησης για περαιτέρω αξιολόγηση και ενέργειες. β) Η συµµετοχή µε επιτόπιες επισκέψεις στις χαρτογραφικές ενότητες στα πλαίσια ανανέωσης του χαρτογραφικού υποβάθρου που θα περιλαµβάνουν αφενός τη διαπίστωση χρήσης γης και αφετέρου µεταβολή ορίων ενοτήτων. γ) Τα προσόντα των αναδόχων (πανεπιστηµιακής, τεχνολογικής, δευτεροβάθµιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης) θα είναι ανάλογα µε το έργο που θα ανατεθεί στον καθένα.
3) Το όλο έργο θα εκτελεστεί υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της τήρησης των διατάξεων του άρθρου 6 του ν. 2527/1997, που προβλέπουν µεταξύ άλλων ότι το έργο δεν πρέπει να ανάγεται στον κύκλο των συνήθων καθηκόντων των υπαλλήλων του οικείου φορέα και ότι απαγορεύεται η ανανέωση ή παράταση των συµβάσεων αυτών.
4) Τόπος εκτέλεσης του έργου: Η Κεντρική Υπηρεσία και οι Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
5) Η συνολική δαπάνη που θα προκληθεί από την ανωτέρω σύναψη σύµβασης µίσθωσης έργου ανέρχεται στο ποσό των 18.000.000 ευρώ περίπου και θα βαρύνει τον προϋπολογισµό του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ____________________ Η τελική ανακοίνωση για τις προθεσμίες και τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί σε μερικές ημέρες….