Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 11 (ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)

ΔΕΙΤΕ   ΕΔΩ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιτήσεις για το μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες»

Από Τρίτη 24.01.2017 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 11 – «Βιολογικές καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014 – 2020, από τα ενδιαφερόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων.Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 22.02.2017.

Προκηρυσσόμενες Δράσεις

A. Υπομέτρο 11.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους

  • Δράση 11.1.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία
  • Δράση 11.1.2 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία
B. Υπομέτρο 11.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους
  • Δράση 11.2.1 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία
  • Δράση 11.2.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκυρησσόμενες δράσεις του Μέτρου 11, υποβάλλουν προς Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) του Μέτρου - Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υπ. Α.Α.Τ., ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του σχετικού Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ). Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στο ιστότοποhttps://p2.dikaiomata.gr/Organics16Registration και η επεξεργασία των αιτήσεων, στον ιστότοποhttps://p2.dikaiomata.gr/Organics16. Η αίτηση στήριξης απευθύνεται στον ΕΦΔ, σύμφωνα με την έδρα της εκμετάλλευσης όπως αυτή έχει δηλωθεί στην ΕΑΕ του υποψήφιου για το έτος 2016, διαμέσου των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Εγχειρίδια Οδηγιών εγγραφής και συμπλήρωσης της Αίτησης Στήριξης υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή στους ως άνω ιστότοπους.
Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την διαδικασία ένταξης του Μέτρου παρέχεται από :

  • Τη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υπ. Α.Α.Τ.
  • Τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και
  • τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης των Διευθύνσεων Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΡΟ 11 ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση του μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020
Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση του μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020.
Η πρόσκληση αφορά στην δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα υπομέτρα του μέτρου 11 (βιολογική γεωργία, βιολογική κτηνοτροφία).
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί από 24-1-2017 έως 22-2-2017.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (http://www.minagric.gr/index.php/el/minagric-hot-news-el/4259-biologi-kalliergies11), στην Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών ενδείξεων του ΥΑΑ&Τ (Λ. Αθηνών 58 Αθήνα, τηλ.: 210 5275276, 210 5275282) και στον ΟΠ
ΕΚΕΠΕ.

Π. Τατούλης : «Δεν θα επιτρέψω προσχηματική ανάρτηση δασικών χαρτών»

Πολιτική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και των εκρηκτικών συνεπειών του για τους πολίτες, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντοπίζει τις μεγάλες αδυναμίες που αφορούν:
Το γεγονός ότι η ανάρτηση γίνεται αποκλειστικά Ηλεκτρονικά αποκλείοντας απ’ αυτήν τον κάθε πολίτη που δεν διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και την δυνατότητα να χειριστεί την online εφαρμογή της ΕΚΧΑ που έχει σχεδιαστεί για γνώστες GIS
Το απαράδεκτα υψηλό ειδικό τέλος που φτάνει ως τις 3600 ευρώ και απαιτείται να καταβάλει ο πολίτης προκειμένου να υποβάλει αντιρρήσεις, τη στιγμή μάλιστα που το κόστος σύνταξης των χαρτών έχει καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους.
Την πλήρη αποτυχία της διαδικασίας στην ενσωμάτωση των θεσμικών γραμμών που προσδιορίζουν τις αστικές περιοχές προκειμένου αυτές να εξαιρεθούν του δασικού χαρακτήρα.
Την ασυμβατότητα που υπάρχει μεταξύ των δασικών χαρτών και των διαγραμμάτων του ΟΣΔΕ που θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό αγροτών σε απώλεια των επιδοτήσεων.
Την πλειάδα των σφαλμάτων μεγάλης κλίμακας που εντοπίζονται και αφορούν τον χαρακτηρισμό ως δάσους χιλιάδων στεμμάτων καλλιέργειας ήμερης καστανιάς, και ελιάς με υπεραιωνόβια δένδρα.
Στην επιστολή που απέστειλε επισημαίνει με έμφαση ότι δεν θα επιτρέψει μέσα από μια προσχηματική ανάρτηση των δασικών χαρτών:
Να μην αναδειχθούν και να μη διορθωθούν πλειάδα σφαλμάτων μεγάλης κλίμακας που εντοπίζονται σ’ αυτούς και δημιουργούν τις προϋποθέσεις απαξιώσεις τους.
Να αναγκαστούν χιλιάδες πολίτες που εσφαλμένα επηρεάζονται από δασικά πολύγωνα για να αποδείξουν το αυτονόητο να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ και τελικά να οδηγηθούν μαζικά στα δικαστήρια.
Να δημιουργηθεί ένα αβέβαιο τοπίο σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα που θα ακυρώσει την αναπτυξιακή δυναμική την οποία με μεγάλη προσπάθεια και κόπο η Περιφέρεια δημιούργησε στην Πελοπόννησο.
Να θεσμοθετηθούν λανθασμένα δασικές χρήσεις σε καλλιεργούμενες εκτάσεις που θα προκαλέσουν την απώλεια εκατομμύριων ευρώ κοινοτικών ενισχύσεων για τον αγροτικό τομέα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητά την προσωπική παρέμβαση του νέου Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη και ταυτόχρονα την υλοποίηση ευρείας σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του ζητήματος.