Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Το κόστος, η χρηματοδότηση και η διαδικασία για την κατασκευή θερμοκηπίου


Από την κατασκευή των πρώτων θερμοκηπίων, μερικούς αιώνες πριν, ως και σήμερα, τα θερμοκήπια χρησιμοποιούνται ευρέως για την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης των φυτών, όπως και την βελτιστοποίηση της ποιότητας και την αύξηση της ποσότητας των παραγόμενων προϊόντων. Στην Ελλάδα σήμερα -σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ της «Υπαίθρου - Χώρας»-, υπάρχουν και καλλιεργούνται περίπου 55.000 στρ. θερμοκήπια. Η δυνατότητα ανάπτυξης όμως -σύμφωνα με όσα μας μαρτυρούν άνθρωποι του χώρου-, λόγω του πολύ ευνοϊκού κλίματος, της αυξημένης ηλιοφάνειας και της αυξημένης ζήτησης νωπών πιστοποιημένων λαχανικών, είναι πολύ μεγάλη και θα μπορούσε η καλλιεργήσιμη έκταση θερμοκηπίων να ήταν μέχρι και εξαπλάσια.

«Στα θερμοκήπια πλέον μπορούν να καλλιεργηθούν λαχανοκομικά, ανθοκομικά φυτά, σπορόφυτα ή και ακόμα να χρησιμοποιηθούν σαν κήποι, ώστε να φιλοξενούνται καλλωπιστικά φυτά. Μπορούν να καλλιεργηθούν φυτά ετήσια, εποχιακά ή και εκτός εποχής, ανάλογα με την απαίτηση της αγοράς», τονίζει στην «Ύπαιθρο - Χώρα», ο Κωνσταντίνος Σαμαντούρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΓΡΕΚ Κ. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ ΑΕ, που ασχολείται χρόνια με τον συγκεκριμένο κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: